A Széchenyi Tőkebefektetési Alapnál (SzTA) újabb 431 millió forint befektetésről született döntés az elmúlt hetekben – közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az alap az egyedi tervezésű, dizájnoltalom alatt álló Boardy magyar deszkarollert gyártó és forgalmazó boardy on board Kft-be 110 millió forintot, a Vet for Pet Kisállat Szakrendelőbe 101,35 millió forintot, a PPV (pay-per-view) alapú videómegosztó platformot fejlesztő VIS Kft.-be 220 millió forintot fektet.
A közleményben felidézik, a 2011-ben indult és azóta több mint 90 vállalkozásba befektető Széchenyi Tőkebefektetési Alap befektetési időszakát 2017 szeptemberében meghosszabbították, 2025 végéig fektethet be kockázati tőkét hazai kis- és középvállalkozásokba, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap keretét pedig 8 milliárd forinttal 22 milliárd forintra bővítették.
A tőkealap jellemzően 4-5 év után értékesíti részesedését elsősorban az alapítóknak, a befolyó összeget pedig újra befektetheti.
Csuhaj V. Imre, a tőkealapot menedzselő Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, a Széchenyi Tőkebefektetési Alap mellett három új alappal, összesen 63 milliárd forintos kerettel dolgoznak azon, hogy az innovatív magyar kis- és középvállalkozások itthon válhassanak naggyá, és járuljanak hozzá az ország versenyképességéhez.