OVO című előadásával tér vissza jövőre Budapestre a Cirque du Soleil. A világhírű újcirkuszi társulat produkciója 2024. február 8-tól 11-ig lesz látható az MVM Dome-ban.

Az újra turnézó csapat OVO című műsora lenyűgöző akrobatikus mutatványokat vonultat fel, betekintést nyújt a rovarok életének egy napjába, az energiával és a mozgással teli, megállás nélküli forrongásba – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.
Mint írták, az előadás a látványos akrobatikán keresztül kiemeli a különböző rovarok egyedi személyiségét és képességeit, megmutatva a biológiai sokféleség szépségét, annak minden kontrasztjával és vibrálásával. A produkció tavalyi újraindulásakor három új karakter is bekerült az OVO-kolóniába. A közlemény kiemelte: a trambulinokról ugráló hatalmas tücsköktől a hálójából kitekeredő hipnotikus pókig az OVO számos látványossággal indítja be a képzeletet.
Az OVO Budapesten öt alkalommal lesz látható az MVM Dome-ban: 2024. február 8-án csütörtökön és 9-én pénteken 19 óra 30 perctől, 10-én szombaton 15 óra 30 perctől és 19 óra 30 perctől, 11-én vasárnap pedig 11 óra 30 perctől.
Az OVO-ban (amely portugálul tojást jelent) huszonöt országból érkezett száz társulati tag, köztük 52 artista szerepel. Az előadás 2009-es montreali bemutatása óta az OVO-t több mint hétmillió ember látta harminc ország 160 városában.
A Cirque du Soleil-t egy utcai előadóművészekből álló húszfős csoport alapította 1984-ben. A québeci központú szervezetnek ma már több ezer alkalmazottja van, művészei ötven országból érkeztek. A Cirque du Soleil öt kontinens több mint négyszáz városában lépett már fel, több mint 160 millió néző előtt.
A cirkusz 2007-ben és 2008-ban Delirium, 2010-ben Saltimbanco, 2012-ben Alegría, 2013-ban a Michael Jackson: The Immortal, 2015-ben Quidam, 2017-ben pedig Varekai című nagyszabású akrobatikus darabjával lépett fel Magyarországon. A kortárs cirkusz jelentős képviselőjének számító társulat előadásainak jellegzetessége a karakterek és a történet erős szerepe, az élő zene, valamint a személyre szabottan, Montréalban kézzel készített jelmezek, cipők és más kellékek.