JUNGLE, COLOMBIA - JUNE 9: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - 'COLOMBIAN MILITARY FORCES / HANDOUT' - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Colombian Military Forces help four children who survived 40 days in the Amazon jungle after their plane crashed in the department of Caqueta on June 9, 2023. A miracle in the jungle is how Colombians are describing the discovery Friday of four indigenous children who survived 40 days in the Amazon jungle after their plane crashed. The children were flying May 1 from Araracuara, in Amazonas province, to San Jose del Guaviare, in southeastern Colombia when the plane malfunctioned and crashed. Three adults, including the children's mother, died. (Photo by Colombian Military Forces / Handout/Anadolu Agency via Getty Images)

Megfilmesítik a négy kolumbiai gyermek történetét, akik repülőgép-szerencsétlenséget szenvedtek az Amazonas őserdejében, és magukra hagyatva negyven napot éltek túl, mielőtt a kolumbiai mentőegységek rájuk találtak volna – számolt be róla a deadline.com hollywoodi hírportál.

A produkciót a Los Angeles-i székhelyű Candle Media karolta fel. A forgatókönyvön Daniel Coronell kolumbiai újságíró dolgozik, a rendező pedig Gaz Alazraki lesz.
A négy testvér, a 13 éves Lesly, a 9 éves Soleiny, a 4 éves Tien Noriel és az alig egyéves Cristin története bejárta a világsajtót. Az uitoto őslakos közöséghez tartozó gyerekek édesanyjukkal utaztak a kisrepülőn, amely május 1-jén lezuhant. A pilóta, egy másik felnőtt és az anya életét vesztette, így a gyerekek magukra maradtak.
A kolumbiai hatóságok és több száz önkéntes kutatott utánuk hetekig, míg végül június közepén megtalálták őket. Csak ezt követően derült ki, hogy az édesanyjuk még négy napig életben volt, és halála előtt arra kérte a gyerekeket, hogy hagyják ott, és induljanak útnak, hogy esélyük legyen a megmenekülésre.
A túlélésről szóló filmet angol és spanyol nyelven forgatják majd. A forgatókönyv Coronell hamarosan megjelenő könyvéből készül, amelyet a Random House ad ki. A forgatókönyvből az Örömapa és a Mexikóban nagy sikerrel játszott A Noble család rendezője, Gaz Alazraki készíti a filmváltozatot.