A Magyar Honvédség 175 éve szolgálja a magyar emberek és Magyarország békéjét és biztonságát – írta a honvédelmi miniszter pénteken a közösségi oldalán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejegyzésében azt írta: “bármit hozott a történelem, katonáink mindig hősiesen helytálltak, amikor kellett, vérüket és életüket adták hazánkért”.
“A feladat és a tét nem lett kisebb! Isten éltesse a Magyar Honvédséget, Isten áldja katonáinkat!” – fogalmazott a miniszter.
A honvédelmi miniszter a bejegyzéshez készített videóban arról beszélt: 1848. április 7-én Mészáros Lázár megalakította “egyik legnagyobb és legfontosabb nemzeti kincsünket”, a Magyar Honvédséget.
“Az elmúlt 175 év viharos történelmében a magyar katona mindig vitézül helytállt. Erre a hagyományra építjük a jövőt is, ez a hagyomány fogja azt az erőt és hátteret adni, amelyen egy modern, 21. századi digitális haderőt tudunk a mai fiatalok bátorságára, hazaszeretetére építeni” – tette hozzá.
A miniszter mindenkinek megköszönte a szolgálatot, amit a Magyar Honvédség keretében most is tesznek. “Számítok a jövőben is elkötelezett, hazaszerető, bátor szolgálatukra, a következő 175 évre is” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.