A dollárbaloldalt pont az ilyen szankciópárti akciókért fizetik külföldről, mint amilyet ma előadtak – közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel.

A párt arra reagált, hogy Szaniszló Sándor (DK) sajtótájékoztatóján azt mondta: a párt fővárosi polgármesterei feljelentést tesznek a kormány “bombás” plakátjai miatt.  Rémhírterjesztés és közveszéllyel fenyegetés miatt teszik meg szerdán a büntetőfeljelentést. A Budapestet és az országot elárasztó óriásplakátok “a legújabb kormányzati pénzszórás példaképei” – tette hozzá a DK-s politikus.
A Fidesz erre közölte: “Gyurcsányék azért akarják eltávolítani a bombás plakátokat Budapest utcáiról, mert azok felhívják a figyelmet a pusztító brüsszeli szankciókra” és a szankciókról indított nemzeti konzultációra.
Kiemelték: “a szankciók bizony bombaként teszik tönkre Európát”, mert lerombolják az európai gazdaságot és életszínvonalat. A szankciók miatt energiaválság van, elszálltak az energiaárak, drágulnak az élelmiszerek, nő az infláció, brutálisan nőnek a családok és a vállalkozások terhei – sorolták. Hozzáfűzték: “Gyurcsányék hiába akarják befogni a magyarok száját”, az embereknek joguk van elmondani a véleményüket a szankciókról, hiszen azok árát ők fizetik.