A győri digitális élményközpont és az ehhez hasonló intézmények elengedhetetlenek, mert megváltoztatják a gyerekek elképzeléseit az informatikusi pályáról, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy minél többen válasszák ezt szakmájuknak – mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) helyettes államtitkára Győrben szerdán sajtótájékoztatón.

Solymár Károly Balázs a MobillTY-Győr Digitális Élményközpont megnyitásának negyedik évfordulója alkalmából szervezett rendezvényen közölte, a kormány mindenkori feladata, hogy olyan munkaerőt biztosítson a különböző ágazatok számára, amellyel el tudják látni a folyamatosan változó igényeket.
Az agráriumtól az iparon át számos területen újabb és újabb készségek szükségesek, mérések bizonyítják, hogy informatikusra egyre nagyobb szükség van – tette hozzá.
Koncz Zsófia, a TIM parlamenti államtitkára ismertette, hogy Győrben 2018-ban jött létre ez az élményközpont, amely az elmúlt években már csaknem 26 ezer látogatót fogadott. A győri volt az országban az első ilyen jellegű intézmény, ezt követően Budapesten és Debrecenben létesült hasonló.
Reményét fejezte ki, hogy részben a központok hatására egyre többen választják majd az informatikusi pályát.