Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Európa döntő részének időjárását az északkelet felől benyúló, hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja, amely gátat szab a nyugat felől érkező frontoknak. A magasnyomású légköri képződmény által érintett területen nagyrészt felhős, párás, van ahol ködös az idő, néhány mm-es csapadék pedig csak kevés helyen fordul elő.
A Kelet-európai-síkság északi részein kemény éjszakai fagyok vannak, egyes részeken -10 fok alatti értékek is előfordulnak, de sokfelé a nappalok is fagyosak. Ezzel szemben kontinensünk nyugati peremén, illetve a Balkán-félsziget térségében ciklonok és frontjaik tevékenykednek, és okoznak változékony, csapadékos, enyhe időjárást. A Kárpát-medence fölé délies áramlással több hullámban nedves, és egyre melegebb levegő áramlik..

Várható időjárás szombat éjfélig:
———————————
Túlnyomóan borult lesz az ég, átmeneti vékonyodás, illetve szakadozgatás inkább csak a keleti, délkeleti tájakon fordulhat elő estétől. Több helyen párás, hajnalban elsősorban a Délkelet-Alföldön ködös időre számíthatunk. A gyenge intenzitású csapadék késő estére mindenütt megszűnik. Az eső mellett havas eső, havazás is valószínű, utóbbi egyre inkább csak a hegyekben fordulhat elő.
Hajnaltól a délnyugati, nyugati megyékben ismét elered az eső, az Alpokalja térségében vegyes csapadék is lehet, máshol legfeljebb szitálás valószínű. A keleties szél néhol megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 3 és 6 fok között alakul, de a naposabb részeken pár fokkal magasabb értéket is mérhetünk.