Több mint 1 milliárd euró értékű magyarországi fejlesztést mutatnak be Cannes-ban, a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en – mondta az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Takács Ernő hozzátette, 80 ország 2400 kiállítója lesz jelen a rendezvényen, amelyre több mint 20 ezer szakmai látogatót várnak.
Ismertetése szerint az IFK, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt., valamint a Liget Budapest Projekt kiemelt támogatásával jön létre a Magyarország-Budapest Stand Cannes-ban. A standon több millió négyzetméternyi ingatlanfejlesztést mutatnak be az ipari, a logisztikai, az iroda, a szálloda szektorból, továbbá közösségi és  kormányzati beruházásokat.
Lonkai Gabriella, a NIPÜF Zrt. üzletfejlesztési és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója arról beszélt, hogy az ipari ingatlanfejlesztés a “sláger szektor”, ezért is fontos Magyarország megjelenése és a fejlesztési irányok bemutatása a MIPIM-en.
Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója fontosnak nevezte, hogy az egész Liget projekt és az annak keretében megújuló turisztikai, kulturális attrakciók ott legyenek a privát ingatlanfejlesztőkkel közösen a világ legjelentősebb ingatlanfejlesztői kiállításán. Óriási felelősség megmutatni, hogy “mit is gondol egy ország saját magáról, mit gondol a saját kultúrájáról, milyen színvonalú épületeket tud létrehozni” – fogalmazott.
Emlékeztetett arra, hogy a MIPIM fődíját tavaly a Magyar Zene Háza nyerte el. Mindez a közpénz jó felhasználását is jelzi – mutatott rá, hozzátéve, hogy 2022 márciusi megnyitása óta az épületbe már több mint 993 ezren látogattak el.