A brüsszeli bürokraták és az európai baloldal képtelen ötletei odavezetnének, hogy az európai embereknek és köztük a magyaroknak kellene megfizetniük a háború árát – közölte Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdán. A KDNP-s politikus kiemelte: ennek megálljt kell parancsolni.

A kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: az elhúzódó orosz-ukrán háború következtében egész Európa súlyos gazdasági válság előtt áll.
Miközben az energiabizonytalanság és a háborús infláció egész Európát sújtja, az európai baloldal és a brüsszeli bürokraták újabb képtelen ötletekkel állnak elő, amelyek végül odavezetnének, hogy az európai embereknek és köztük a magyaroknak kellene megfizetniük a háború árát.
Emlékeztetett: Frans Timmermans baloldali politikus, az Európai Bizottság európai zöld megállapodásért felelős ügyvezető alelnöke nemcsak a fűtés otthoni lekapcsolását javasolta, hanem szerinte jobb lenne, ha az európaiak rövidebb ideig zuhanyoznának és mosás helyett inkább kiszellőztetnék a ruhájukat.
Nacsa Lőrinc kitért arra is, hogy Saskia Esken, a német SPD társelnöke pedig a vasárnapi vezetési tilalom elrendelését javasolja Németországban.
Ezek veszélyes javaslatok, amelyek nem visznek közelebb a háború befejezéséhez, de az európai emberek mindennapjai ellen támadást indítanak – tette hozzá.
Ennek megálljt kell parancsolni – jelentette ki Nacsa Lőrinc, megerősítve, a Fidesz-KDNP továbbra sem fogja megengedni, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát.