Az osztrák ams-OSRAM szenzor- és világítástechnikai vállalat eladja európai és ázsiai digitális rendszerek üzletágát a kínai Inventronics vállalatnak.

A 600 alkalmazottat foglalkoztató, a München melletti Garchingban működő digitális rendszer üzletág elsősorban hagyományos és LED-es világításhoz fejleszt kapcsolóegységeket a hozzájuk tartozó világítási modulokkal, szoftverekkel és hálózatba kapcsolható komponensekkel – jelentette be szerdán az ams a tranzakciós összeg megnevezése nélkül.
Az értékesítést követően ams-OSRAM továbbra is a csúcstechnológiai félvezető üzletágra, valamint az autóipari, szórakoztatóipari és ipari lámpák üzletágára összpontosít. A tranzakció a vállalatnak a megvilágítási, a vizualizáció és az érzékelés alapvető technológiai területeire összpontosító és a vállalat szempontjából nem alapvető fontosságú üzletágak leépítését előtérbe helyező stratégiájába illeszkedik.
A tranzakció a szokásos zárási feltételek függvénye.
Az ams-OSRAM az első negyedévben 1,2 milliárd euró árbevétel mellett 102 millió euró nyereséget ért el, 38 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. 2021-ben 5,0 milliárd euró forgalom után az egy évvel korábbinál 15 százalékkal magasabb, 273 millió eurós nyereséget realizált.
Az Inventronics tőzsdén jegyzett kínai vállalat, amelynek székhelye Hangcsouban található.
https://ams-osram.com/news/press-releases/Sale_DS_Europe_Asia