Két új elnökhelyettest nevezett ki szeptember 1-jei hatállyal Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke, a hivatal energetikai elnökhelyettesi posztját a jövőben Kovács Pál tölti be, Klimits Levente pedig operatív elnökhelyettesként folytatja munkáját.

A MEKH szerdai közleménye szerint Kovács Pál a hatóság energetikai ágazatainak (földgáz, villamos energia és távhő) irányításáért felel.
Pályafutását a Paksi Atomerőműnél kezdte műszaki területen, dolgozott az OECD Atomenergia Ügynökségénél szakértőként, 2010-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős helyettes államtitkári, majd államtitkári posztját töltötte be. 2014-től visszatért Paksra, ahol vezérigazgatói tanácsadóként, majd a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter kabinetfőnökeként dolgozott, 2018 és 2019 között az MVM Zrt. nukleáris igazgatói és a Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatósági elnöki posztját is betöltötte, 2019-től 2022-ig pedig a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár volt.
Klimits Levente 2020 óta tölti be a MEKH elnöki kabinet igazgatói posztját. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezető stratégiai szakértőjeként a földgáz üzletágért felelt, majd az NKM Nemzeti Közművek Zrt. osztályvezetőjeként dolgozott. Vezérigazgatóként vezette az NKM Optimum Zrt.-t, majd a MEKH-hez való csatlakozása előtt az NKM Nemzeti Közművek Zrt. és az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. felsővezetői tanácsadójaként tevékenykedett.
A jogszabályok szerint a MEKH elnöke legfeljebb öt elnökhelyettest nevezhet ki, akiknek megbízatása hét évre szól. A mostani két új kinevezéssel összesen négy elnökhelyettes segíti a hivatal munkáját. Ságvári Pál továbbra is nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettesként, Szalóki Szilvia pedig víziközmű-szolgáltatásért és hulladékgazdálkodásért felelős elnökhelyettesként dolgozik a hivatal elnöke mellett – közölte a MEKH.