A Gránit Bank megvásárolja a De Lage Landen International B.V. magyarországi lízingcégeit, a De Lage Landen Finance Zrt.-t és a De Lage Landen Leasing Kft.-t, az akvizícióval a bank bővíti szolgáltatási palettáját és üzleti aktivitását – közölte a Gránit Bank hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a tranzakció a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal által kibocsátott engedélyek kézhezvételével zárul, azt követően pedig a cégek Gránit Pénzügyi Zrt. és Gránit Lízing Kft. néven működnek tovább.
Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán nincs teendőjük – hangsúlyozták a közleményben
Hegedüs Éva a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a lízingcégek akvirálása hozzájárul  a bankcsoport részvényesi értékének növeléséhez.
A lízingcégek elődei több mint 30 éve vannak jelen a magyar piacon, és az utóbbi 15 évben az eszközalapú finanszírozási megoldásokban  globálisan piacvezető holland székhelyű DLL csoport tagjaként megbízható finanszírozási partnerei a vállalkozásoknak, több alszegmensben is piacvezető szereplők – közölte a Gránit Bank.
A Gránit Bank mérlegfőösszege az előzetes adatok szerint 2023-ban meghaladta az 1270 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye pedig  a 20 milliárd forintot, valamint több mint 140 ezer ügyfélszámlát, bankcsoport-szinten pedig több mint 2400 milliárd forint vagyont kezel.
Korábbi tájékoztatás szerint egy évvel korábban, 2022-ben a Gránit Bank adózás előtti eredménye 189 százalékkal 13,8 milliárd forintra nőtt egy év alatt, a bank mérlegfőösszege 49 százalékkal 1019 milliárd forintra nőtt 2022 végére. A pénzintézet 104 ezer ügyfélszámláját kezelte 2022 végén.
A Gránit Bankcsoport 2022-ben részesedést szerzett az Equilor Befektetési Zrt.-ben, 2023-ban a Gránit Alapkezelő Zrt.-ben, stratégiájának megvalósítását a lízingpiacon való terjeszkedéssel folytatja – írták a közleményben.