Fokozott az érdeklődés a háziorvosoknál az oltás iránt

A háziorvosoknál egyre nagyobb az érdeklődés az oltás iránt, de fontos, hogy kellő türelemmel várja meg mindenki, amíg értesítést kap, hiszen egy szakmai szempontrendszer alapján kialakított sorrendben oltjuk a regisztráltakat – mondta el portálunknak Dr. Békássy Szabolcs országos kollegiális vezető háziorvos a tájékoztató interjúsorozatunk legújabb részében.

Egyértelműen kijelenthető, hogy fokozott érdeklődés tapasztalható a koronavírus elleni oltás iránt a házi orvosi praxisokban – válaszolta kérdésünkre a szakember. Szerinte jól érezhető, hogy azon páciensek, akik előzetesen regisztráltak akár elektronikus felületen, akár papír alapon a koronavírus elleni védőoltás iránt, azok érdeklődőek, hiszen értesültek róla, hogy már a háziorvosi praxisokban is elérhetőek bizonyos vakcinatípusok. – Ugyanakkor arra kérünk mindenkit, hogy legyen egy kis türelemmel, hiszen a jelenlegi módszertan alapján a háziorvos értesít minden olyan pácienst, aki a preferencialistán következik a védőoltás beadhatósága szempontjából – hívta fel a figyelmet Dr. Békássy Szabolcs.

Arról is beszélt, hogy amíg globálisan ilyen nagy probléma övezi az egyes uniós országok védőoltás-ellátottságát, addig mindenféleképpen szükséges rendezőelvként kell alkalmaznunk   azt, hogy valamilyen formában jelezzék az igényüket az emberek a koronavírus elleni védőoltásra. – Természetesen sokkal kényelmesebb lenne, ha el lennénk árasztva nagy mennyiségű vakcinával, nyilvánvalóan ebben az esetben nem kellene ilyen szigorú szempontrendszereket alapul venni – fejtette ki a vezető háziorvos.