Hátsérülése miatt kisebb versenyszünetet tart Piros Zsombor, aki csütörtökön 3 óra 34 perces csatában kikapott a kazah Mihail Kukuskintól a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában, így nem jutott főtáblára.

“Életem első három nyert szettes Grand Slam-mérkőzésén vagyok túl, fáradt, kimerült és kicsit szomorú vagyok” – kezdte értékelését a magyar szövetség közösségi oldalán. – “Örülök, hogy eljutottam a kvali döntőjéig, de sajnos fizikálisan elfogytam. Április közepe óta bajlódok a hátammal, kezdődő porckorongsérvem van, mindennap gyógytornázok, és egyre jobb lesz, de még nem fájdalommentes a hosszú mérkőzéseken. Wimbledonra és a Roland Garrosra sem tudtam felkészülni, ehhez képest jól teljesítettem, de a kemény munka hiánya mindig látszott a végén.”
A 2017-es Australian Open junior bajnoka kifejtette, minden rosszban van valami jó, és Londonban legalább látta, hogy ilyen gyengén is ott tud lenni a “tűz közelében”.
“Kell még három hét, hogy teljesen rendbe jöjjek, ezért lemondtam a versenyeket, és edzek, gyógytornázok, kezelésekre járok. Úgy érzem, hogy most meg kell állnom egy kicsit” – jelentette ki a 22 éves teniszező.
A folytatásról szólva a világranglista 178. helyezettje elmondta, júliusban két salakos challenger-torna után az umagi selejtezőben indul.
“A US Open előtt, augusztusban átváltunk majd kemény pályára, bízom benne, hogy jobbnál jobb mérkőzéseket tudok majd játszani” – tette hozzá Piros Zsombor.