Elmondása szerint élete legjobb két hetén van túl és a világranglista legjobb száz játékosa közé kerülés a célja a teniszező Piros Zsombornak.

A 23 esztendős magyar játékos április derekán Splitben, vasárnap pedig – szettveszteség nélkül – a portugáliai Oeirasban nyert challenger-versenyt. Amint a Kossuth Rádiónak elmondta: a sorozatterhelés miatt csak néhány órája volt egy pizzával és egy kólával ünnepelni a sikerét.
“Most kicsit hosszabban meg lehet állni, lehet elemezni, kicsit úszkálni a sikerben, mert tényleg életem legjobb két hetén vagyok túl” – szögezte le Piros. Úgy fogalmazott: az eredmények derült égből jöttek, noha azzal együtt is keményen dolgozott, hogy az évet nem kezdte a legjobban. Elismerte, nehéz volt tartania sikerek nélkül az intenzív edzéseket.
“Próbáltam végig hinni magamban, még a rossz időszakokban is. Azt nem éreztem, hogy egy ekkora siker jön, azt viszont igen, hogy áttörés közeledik. Két trófeáról nem is álmodtam” – emelte ki. Bevallása szerint az elmúlt fél-egy évben sokat fejlődött a kondíciója, a hosszú meccseket és a sorozatterhelést is jobban bírja fizikailag és mentálisan is. Reméli, hogy a következő időszakban ATP-szinten is hasonlóan fog tudni teljesíteni. Úgy gondolja, hogy Splitben nehéz körülmények között, saras pályán és esőszünetekkel sokszor félbeszakított mérkőzéseken tudott bizonyítani, a következő héten az időjárás és a sorsolás is kedvezőbb volt számára.
“Elhittem magamról, hogy már felnőttem ehhez a szinthez, hogy ilyen meccseket tudok nyerni. Ennek nagy szerepe lehet abban, hogy ilyen sokáig tudtam vesztett meccs nélkül talpon maradni ebben a pár hétben” – fogalmazott.
Piros a madridi salakpályás tornán kedden, a selejtező utolsó körében búcsúzott, így folytatódott számára az “átok”: hatodik főtáblára jutásért vívott mérkőzését vesztette el. Érzése szerint áttörés kapujában áll, a következő néhány hónapban nincs védendő pontja, mivel tavaly ebben az időszakban sérült volt.
“Így elég tiszta a terep előttem, hogy bekerüljek a mágikus top százba, ahova mindenki be szeretne jutni” – hangsúlyozta Piros, aki karriercsúcsot jelentő 118. helyen áll a világranglistán, és bár korábban tervezték a pihenőt, nem fog leállni, hogy minél hamarabb elérhesse célját. Mint mondta, ha ez három héten belül sikerül, az wimbledoni főtáblát jelentene, ami a “cseresznye lenne a habon”. A fő cél a US Open főtáblájának elérése, ezt abszolút reálisnak tartja, a wimbledonihoz Piros szerint “kisebb csoda” kellene.