Gálfi Dalma után Bondár Anna is két szettben nyert, ezzel a magyar válogatott utolsó, pénteki csoportmérkőzésén 2-0-ra vezet az eddig veretlen hollandok ellen Antalyában, a tenisz Billie Jean King Kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.

A végső rangsor a pénteki meccsek végeredményének ismeretében alakul ki, azaz a záró párosnak is jelentősége van: a magyar szövetség közösségi oldalán azt írta, hogy a 3-0-ás siker jelent biztos továbbjutást.
Bondár Anna (87.) Lesley Pattinama Kerkhove (198.) ellen lépett pályára a salakpályás viadalon, s mindkét szettet 6:3-ra nyerve diadalmaskodott. A párost magyar részről Gálfi és Bondár vívja majd.
A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt, szerdán kikapott a házigazda törököktől, csütörtökön pedig nyert a lettek ellen.
A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut – de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a szombati zárónapon -, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.
Eredmény (a viadal honlapja alapján):
A csoport, 4. forduló:
Magyarország-Hollandia 2-0 – állás a második egyes után
——————————-
Bondár Anna-Lesley Pattinama Kerkhove 6:3, 6:3
korábban:
Gálfi Dalma-Suzan Lamens 6:4, 6:3
később:
Bondár, Gálfi-Lamens, Bibiane Schoofs