Szakmailag fantasztikusan sikeres versenyre számít Eisenkrammer Károly, a kedden a csapatbemutatókkal kezdődő Tour de Hongire főszervezője.

Eisenkrammer az M1 aktuális csatornának adott interjújában elmondta, a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagan, valamint az ugyancsak vb-győztes Mark Cavendish indulása az eseményen “megbolygatta” a kerékpáros világot, emiatt soha nem látott hírverésre van a viadalnak. Hozzátette, mindkét világsztárral lehet majd találkozni kedden, a Hajdúszoboszlón sorra kerülő csapatbemutatón.
A magyarokkal kapcsolatban a főszervező azt mondta, előzetesen bíztak egy dobogós helyezésben, de az utolsó beérkezett nevezéseket látva inkább egy top10-es eredményben reménykednek, amire Fetter Eriknek vagy Dina Mártonnak lehet esélye. Hozzátette, ugyan több szakasz is kedvez majd a sprintereknek, de véleménye szerint a végső győzelmet a hegyi etapok döntik majd el, kivétel persze, ha esetleg az időjárás közbe szól.
Az idei, 45. Tour de Hongrie szerdán a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík szakasszal startol, majd a szintén mezőnyhajrát ígérő Tokaj-Kazincbarcika (162 km) etap következik. Az összetettről várhatóan döntő két szakasz közül az egyik a harmadik lesz, ekkor Kazincbarcikáról egy mátraházi körözést követően Kékestetőre tekernek fel a bringások (183 km), majd a budapesti Hősök teréről induló 166 kilométeres táv vár a mezőnyre. Itt az enyhén emelkedő etyeki befutó teheti kiszámíthatatlanná a szökevények, a sprinterek és a hegyi menők számára egyaránt kedvező szakaszt. A 854 kilométer össztávú Tour de Hongrie zárószakaszán Siófoktól Pécsig 173 kilométert teljesítenek a kerékpárososok, a befutó a tavalyról jól ismert Bárány úti emelkedő tetején, a pécsi Állatkertnél lesz. A viadal 2015-ös újraindulása óta most lesz a legnagyobb, 7871 méter az összesített szintemelkedés.