Szerb, amerikai és francia légióssal erősített a Sopron Basket

Szerb, amerikai és francia légióssal erősített a következő szezonra a Sopron Basket, amely magyar bajnoki és kupaaranya mellett negyedik lett a női kosárlabda Euroligában.

A pénteki csapatbemutatónak az erre az alkalomra feldíszített és lefüggönyözött Novomatic Aréna adott otthont. A hol komoly, hol vidám rendezvényt Török Zoltán ügyvezető Mese is lehetne című könyvének dedikálása vezette fel. Mielőtt színpadra léptek az este főszereplői, a jelenlévő szurkolóknak lehetőségük nyílt megtekinteni és fotózkodni az egyesület trófeagyűjteményével, amely emléket állított a Ronchetti Kupa-győzelemnek, a négy Euroliga Final Fournak – közte Magyarország legrangosabb nemzetközi klubkosárlabda-eredményével, az Euroliga-ezüstéremmel -, a 14 bajnoki címnek és a 11 Magyar Kupa-diadalnak.
Az idei szezon két aranyérmének és a Final Four-szereplésnek a történetét bemutató kisfilm után a lelátót megtöltő szurkolókhoz csatlakozott a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia, Gáspár Dávid vezetőedző és Török Zoltán. A kulisszák mögé is betekintést nyújtó, “sztorizgatós” visszatekintőt Gáspár Dávid kezdte, akitől Fegyverneky vette át a szót, sok vidám percet szerezve a megjelenteknek. Török Zoltán is megfogalmazta gondolatait a pandémia miatt számos kihívást tartalmazó idény kapcsán, majd következett a jövő évi csapat bemutatása, amely előtt az ügyvezető megköszönte a távozók, Tina Krajisnik, Megan Walker és Varga Kamilla munkáját.
Ami az érkezőket illeti, Török Zoltán elsőként a szerbek Európa-bajnokát és olimpiai bronzérmesét, Nevena Jovanovicot jelentette be. “Az a csupaszív, önfeláldozó szerepkör, amit a szerb válogatottban mutat, lesz a feladata Sopronban, a következő idényben” – fogalmazott az ügyvezető.
A szezon során Euroliga-ellenfél francia Basket Landes-tól Sopronba igazolt Aby Gaye-ről azt mondta: “egy rendkívül jó adottságokkal rendelkező és még tovább fejleszthető játékost igazoltunk a személyében, aki a terveink szerint Határ Betti kiegészítője lesz a következő szezonban.”
A decemberben érkező, amerikai Napheesa Collier-vel kapcsolatban pedig kijelentette: “tudvalevő, hogy a UCONN Egyetemről kiváló képzéssel kerülnek ki játékosok. Egy olyan kombó játékossal gazdagodhat a csapat, aki tovább szélesítheti a védekezési és támadási repertoárunkat” – közölte Török Zoltán, aki egy jelszót is meghirdetett a következő szezonra: “Nincs elveszett labda!”
Az este a hagyományos kérdezz-felelekkel zárult Török Zoltán és a szurkolói mag között.
A Sopron Basket 2021/2022-es kerete:
—————————————-
Fegyverneky Zsófia, Briann January (amerikai), Varga Sára, Pfeiffer Virág, Nevena Jovanovic (szerb), Gabby Williams (francia-amerikai), Czukor Dalma, Napheesa Collier (amerikai), Varga Alíz, Jelena Brooks (szerb), Határ Bernadett, Aby Gaye (francia)