Márciusban Budapestre jön egy bemutató mérkőzésre Ronnie O’Sullivan, aki az idén rekordbeállítást jelentő hetedik alkalommal nyerte meg a sznúker-világbajnokságot.

A Snooker Gála szervezői szerdán közölték, hogy a 46 éves sztár elfogadta a meghívást, és a magyar rajongók előtt lép asztalhoz az északír Mark Allen ellen. A március 4-én sorra kerülő esemény helyszíne a Gerevich Aladár Sportcsarnok lesz.
A lendületes játéka miatt Rakétának becézett angol világelső az idei vb-n 2001, 2004, 2008, 2012, 2013 és 2020 után ért fel ismét a csúcsra, ezzel utolérte az örökranglista élén a skót Stephen Hendryt.
A sok szakértő által minden idők legjobbjának tartott O’Sullivan – aki 16 évesen állt profinak – számos rekordot tart a sportágban, többek között 30-szor szerepelt vb-n, ő a legidősebb világbajnok, 39 rangsoroló tornát nyert, több mint 1100 százas bréket lökött, 15-ször ért el kuriózumnak számító maximum bréket, és övé a leggyorsabb (5 perc 8 másodperces) maximum brék. A korábban drog- és alkoholfüggőséggel küzdő klasszis életmódkönyveket és bűnügyi regényeket írt, szakkommentátorként is dolgozik, és a 2016 óta Brit Birodalom Tisztje.