Női kosárlabda NB I – Hengerelt a negyeddöntő nyitányán a Sopron

A legutóbbi bajnok Sopron Basket 58 pontos győzelemmel kezdte meg csütörtökön a női kosárlabda NB I negyeddöntőjét a vendég Vasas ellen.

A párharc egyértelmű esélyesének számító soproniak veretlenül nyerték meg az alapszakaszt, februárban megvédték címüket a Magyar Kupában, bejutottak az Euroliga négyes döntőjébe, és ebben a szezonban – valamennyi sorozatot beleértve – mindössze egyszer szenvedtek vereséget.
A budapesti csapat 9/13-as győzelmi mérleggel végzett az alapszakasz nyolcadik helyén, épphogy beférve a felsőházi rájátszásba a hasonló mutatóval az alsóházba szorult Cegléd előtt.
A negyeddöntő nyitányán a hazaiak 2-2 után egy 13-0-s rohammal megléptek, és a nyitónegyed végére már 15 ponttal vezettek. A folytatásban húsz pontra nőtt a különbség főként a 208 centis Határ Bernadett és az Euroligában is remeklő Megan Walker révén, miközben a túloldalon csak Bach Boglárka jeleskedett. A nagyszünetben 47-18 volt az állás.
Fordulás után 30, majd 40 pontra nőtt Gáspár Dávid együttesének az előnye, melyben ekkorra már négyen is tíz pont fölé jutottak, a kilencven százalékkal célzó Határ pedig 17 pontnál tartott. A 79-31-ről induló zárószakaszban már 50 pont lett a távolság a két csapat között, a házigazdák az utolsó percben – Határ 23. pontjával – elérték a száz pontot, és a feleannyi lepattanót szedő Vasas végül sima vereséggel távozott Sopronból.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc szombaton folytatódik Pasaréten.
Eredmény:
negyeddöntő, 1. mérkőzés:
————————-
Sopron Basket-Vasas Akadémia 102-44 (24-9, 23-9, 32-13, 23-13)