Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Stabil az állapota annak a 12 éves, hatodik osztályos tanulónak, akit osztálytársa hátba szúrt hétfő reggel, az első tanóra után az osztályteremben, a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában.

Nagy Ágnes, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettes vezetője hétfő délutáni sajtótájékoztatón – amelyről videót töltöttek fel a police.hu oldalra – elmondta: a megsebesített kislányt megműtötték, állapota stabil, intenzív osztályon ápolják.
Az iskola igazgatója tett bejelentést a rendőrségen 8 óra 45 perc körül, hogy a 6. osztályban késelés történt – közölte a bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes.
Az elkövető kislány egy otthonról hozott, 20 centiméteres késsel szúrta hátba előtte ülő osztálytársát, majd a kést kirántotta és a földre dobta – ismertette a történteket.
Kitért arra, hogy az elkövető “listát készített” osztálytársai nevével, és a listán pirossal jelölte azokat, akiknek el akarta venni az életét, zölddel pedig azokat, akikét nem.
Tájékoztatása szerint a bűnügyi szemle és a kihallgatások tartanak.
A bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes jól tanuló és csendes gyereknek nevezte az elkövetőt, akinek motivációját büntetőeljárásban vizsgálják majd.
A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt nyomoz.
A rendőrség honlapján hétfő reggel azt írták: megszúrta tanulótársát súlyos sérülést okozva egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában.