Színházi világnap – Kásler: a színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása

A színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere a színházi világnapon közzétett videójában.

Kásler Miklós a hivatalos Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban köszöntötte a színházakat, a művészeket és a színházszerető közönséget.
“A világjárvány évében a szakemberek elhivatottságának és kreativitásának köszönhetően a kultúrát soha nem látott mértékben digitalizáltuk. A színházi előadások népszerűsége is azt bizonyítja, töretlenül keressük testünk és lelkünk harmóniáját. A színművészet az emberi lélek egyik legfinomabb megnyilvánulása” – fogalmazott a miniszter, aki a Nemzeti Színház üres nézőteréről küldte üzenetét.
Kásler Miklós köszönetet mondott a színészeknek az általuk végzett “értékteremtő, hagyományőrző, nemzeterősítő kulturális és művészeti munkáért”.
“Kérem, hogy hasonló lelkesedéssel folytassák munkájukat, nyújtsanak felejthetetlen élményt az élményre vágyakozóknak” – fogalmazott.
A közönségtől kitartást kért és segítséget a vírus elleni védekezésben a szabályok betartásával és oltásra regisztrálással, hogy ezzel is előmozdítsák a színházak újranyitását és a járvány legyőzését.