Számos nemzetközi karmesterverseny győztese, rangos külföldi zenekarok és operaházak rendszeres vendégművésze, a Münchenben élő Káli Gábor vezényli 2024-ben az Újévi Nyitány koncertet.

A jövő évben ötödik alkalommal köszöntheti a közönség az új esztendőt közösen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művészeivel a Zeneakadémián. A január 1-jei hangversenyt a tervek szerint a Duna és a Bartók Rádió is élőben közvetíti – áll a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
Mint felidézik, teltház előtt köszöntötte az új esztendőt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem három tehetséges művészével a Zeneakadémia Nagytermében.
Az elmúlt években hagyománnyá vált ünnepi koncertet idén Oliver von Dohnányi vezényelte, aki a Rádiózenekar-alapító Dohnányi Ernő két művét is műsorára tűzte, az Ünnepi nyitányt és a Szimfonikus percek egy tételét.
A nemzetközileg elismert karmesterek sorát, akik az elmúlt években dirigáltak az újévi koncerten – Vásáry Tamás, Kovács János, Medveczky Ádám és Oliver von Dohnányi – 2024-ben a fiatalabb nemzedéket képviselő Káli Gábor karmester folytatja. Vele és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, valamint a Zeneakadémia ifjú szólistáival együtt az Újévi Nyitány jövő évi koncertjén találkozhat a közönség – emelik ki a közleményben.