PODGORICA, MONTENEGRO - JULY 07: Prime Minister of Montenegro, Dritan Abazovic and Prime Minister of Albania, Edi Rama (not seen) hold a joint press conference following their meeting in in Podgorica, Montenegro on July 7, 2023. Rusmin Radic / Anadolu Agency (Photo by Rusmin Radic / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Letartóztatta a montenegrói rendőrség hétfőn az ország egykori rendőrfőkapitányát, mert a gyanú szerint hivatali ideje alatt visszaélt hatalmával, valamint bűnszervezet alakításában és csempészetben vett részt – közölte az ország ügyésze.

Veselin Veljovic 2007 és 2011, valamint 2018 és 2020 között volt az ország rendőrfőkapitánya, és a volt montenegrói elnök, Milo Djukanovic egyik közeli szövetségeseként ismerték, akinek 2020 és 2023 májusa között biztonsági főtanácsadója is volt.
Ugyanezen gyanú alapján a rendőrség elfogott még egy férfit hétfőn, két további gyanúsított ellen pedig elfogatóparancsot adott ki.
Dritan Abazovic montenegrói miniszterelnök a közösségi médiában üdvözölte az egykori országos rendőrfőkapitány elfogását. “A törvény keze végre Veselin Veljovicot is elérte” – írta a kormányfő, és hozzátette: sok munka vár még rájuk.