Idén tizedik alkalommal várják a Miénk a város! című játékra a 6-10 éves külhoni óvodásokat és kisiskolásokat – közölte a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a játék pénteken indult és négy héten keresztül tart. Az első feladat az indulás napján, az utolsó pedig március 16-án kerül fel a Miénk a város! (mienkavaros.hu) felületére – tették hozzá.
A közleményből kiderül, hogy a játékra regisztrált gyermekek “olyan érdekes feladatokat oldhatnak meg, amelyekkel pontokat szerezhetnek”.
“Pontjaik gyarapodásával egy város épül fel úgy, hogy a játék elején még színtelen vonalak kiszíneződnek, fokozatosan felépül az iskola, valamint a város többi épülete is” – ismertették.
A verseny témája a korábbi játékokhoz hasonlóan szorosan kapcsolódik a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus évéhez, a “2023 a gondoskodó nemzet éve” programsorozathoz. A játék középpontjában a család, az egymás iránti gondoskodás áll – olvasható a közleményben.
“A játék lényege, hogy minden gyermek saját kitartásával és tehetségével tud tenni közösségéért, hiszen a négy hétig tartó játék során nem önmagáért, hanem közösségéért játszik, a nyereményét közösségének ajánlja fel” – írták.
Az előző évekhez hasonlóan a verseny nyertesei százezer forint értékű Csodasarkot – fejlesztőjátékokat, valamint könyveket tartalmazó csomagot – nyerhetnek az iskolai, illetve óvodai közösségük részére – tették hozzá.
A legutóbbi játékban csaknem 2500-an vettek részt, akik hatvanezer megoldást küldtek be. A játék eredményeként 113 külhoni oktatási intézmény kisdiákjai nyertek százezer forintos Csodasarkot közösségüknek – olvasható az államtitkárság közleményében.