A Magyar Telekom július 1-től rendkívüli, differenciált béremelésről döntött, amely 2023 második fél évére 2,8 milliárd  forint összegű bérfejlesztést jelent – közölte a társaság az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a társaság célja, hogy támogassa kollégáit az inflációs nyomásból eredő növekvő megélhetési költségek fedezésében valamint megőrizze munkaerőpiaci versenyképességét.
Közölték: a 2023. január 1-jén bejelentett, 4,2 milliárd forinttal megemelt bérköltségek további növelését a vállalat azon törekvése indokolja, hogy hosszú távon fenntarthatóan biztosítsa az üzleti és munkahelyi stabilitást.
A Magyar Telekom adózott nyeresége 6,7 százalékkal 67,1 milliárd forintra emelkedett 2022-ben, a konszolidált árbevétele éves összehasonlításban 7,8 százalékkal 746,7 milliárd forintra nőtt.
A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papírlegutóbbi záróára 426 forint volt pénteken. Az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 276 forint, a legmagasabb 429,5 forint volt.