Gyurcsányék mindig a nyugdíjasokon hajtották be a pénzt – kommentálta a Fidesz szerdán a DK nyugdíjemeléssel kapcsolatos nyilatkozatát.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: “bámulatos, hogy azok a Gyurcsányék beszélnek a nyugdíjasokról, akik kormányzásuk alatt sorozatos megszorításokkal sújtották a nyugdíjasokat, háború nélkül is mindig a nyugdíjasokon hajtották be a pénzt, elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelték nekik a gáz árát és duplájára az áram árát.”
A Fidesz szerint a “dollárbaloldal” ma is mindent megtesz, hogy a nyugdíjasok élete nehezebb legyen, “ész nélkül” támogatja a káros brüsszeli szankciókat, amelyek miatt az egekbe emelkedett az energia és az élelmiszerek ára, valamint az infláció.
A baloldal semmilyen, a nyugdíjasokat védő intézkedést nem támogatott, a nyugdíjasok egyedül a kormánypártokra számíthatnak – írta a Fidesz.
A kormánypárt közleményében azt ígéri a nyugdíjasoknak: fenntartja számukra a rezsicsökkentést, az élelmiszerárstopot, valamint garantált a szankciós inflációt is követő nyugdíjemelés, és jövőre már a megemelt 13. havi nyugdíjra is számíthatnak.
Gy. Németh Erzsébet (DK) szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a DK önmagában elégtelennek tartja a kormány januári, 15 százalékos nyugdíjemelését, ezért további intézkedéseket is kér.