Továbbra is elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akik negyven év jogosultsági idővel rendelkeznek a Nők40 program keretében – közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár hétfőn a Facebook-oldalán.

Zsigó Róbert a videóban azt mondta: a kormány elkötelezett az idősek támogatása mellett, ezért vezette be 2011-ben a Nők40 programot, amely a nők munkaerőpiacon és gyermeknevelésben vállalt szerepét ismeri el.
A program keretében tavaly novemberig 325 ezer nő ment nyugdíjba, és – ahogy 2017 óta minden alkalommal – tavaly ők is megkapták az eddigi legnagyobb összegű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot – ismertette.
Zsigó Róbert tudatta azt is: a tavalyi költségvetésből 302 milliárd forintot fordítottak a programra, az idei évben pedig 10 százalékkal megemelték ezt az összeget.
A korai nyugdíjazás lehetővé teszi a nagymamáknak, hogy aktívan részt vegyenek unokájuk gondozásában, és ezzel is segítsék a fiatal édesanyák visszatérését a munkába. A program tehát erősíti a munkalapú gazdaságot, és segít a fiataloknak a munkaerőpiacra visszatérésben –  emelte ki az államtitkár.
“Számunkra fontosak a családok, továbbra is értük fogunk dolgozni” – mondta Zsigó Róbert.