Budapest, 2022. július 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án, ahová a háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák miatt, amelyek Magyarországra is kihatnak, összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezetõ miniszterek. Balról Németh Szilárd, rezsicsökkentés fenntartásáért felelõs kormánybiztos, jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (j2) és Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezetõ államtitkár (j). A kabinetvezetõi értekezletet azért tartják, mert energia-veszélyhelyzet van Európában; az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az õszi-téli idõszakban nem lesz elegendõ gáz az Európai Unió országaiban. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A háborús energiaárak és az európai energiaellátási problémák Magyarországra is kihatnak, ezért Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggelre a Karmelita kolostorba összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kabinetvezetői értekezletet azért tartják, mert energia-veszélyhelyzet van Európában; az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban.