Budapest, 2023. március 27. Novák Katalin köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b2) a Sándor-palotában 2023. március 27-én. A kormányfõ az Európai Tanács március 23-i ülésérõl adott tájékoztatást. Az asztalnál Bóka János, a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelõs államtitkára (b), Ekler Gergely, a Sándor-palota hivatalvezetõje (b3) és Orbán Balázs, a kormányfõ politikai igazgatója (j, háttal). MTI/Máthé Zoltán

Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta hétfőn Orbán Viktor miniszterelnököt, aki az Európai Tanács március 23-i üléséről adott tájékoztatást – tájékoztatta a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága az MTI-t.

Az államfő kiemelt figyelmet fordít Magyarország európai és nemzetközi kapcsolatrendszerének erősítésére, ennek keretében kapott tájékoztatást a miniszterelnöktől az európai állam és kormányfők múlt heti üléséről, amelyen az Ukrajnában dúló háború volt az egyik legfontosabb téma – közölték.
“Az államfő és a miniszterelnök egyetértettek, hogy Magyarország legfontosabb érdeke a mielőbbi béke” – olvasható a közleményben.
Megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresen beszámol a miniszterelnök a Európai Tanácson történtekről.