Isten-, család- és életigenlő szabadságot ajánlott a San Fernando-völgyi magyarok figyelmébe a magyar köztársasági elnök egyesült államokbeli körútjának utolsó kaliforniai programján vasárnap. A látogatás a közép-nyugati államokban folytatódik.

Novák Katalin vasárnap részt vett a Los Angeles melletti, San Fernando-völgyi Magyar Református Egyház istentiszteletén és őszi családi fesztiválján, ami lezárta az államfő négynapos kaliforniai programját.
San Fernando-völgy magyar közössége előtt Novák Katalin a jelenlegi időszak kihívásai között említette a koronavírus-járványt és a háborút, valamint annak hatásait, köztük az energiaválságot, amellyel Magyarország is szembesül. Felhívta a figyelmet arra is, hogy mindezek mellett ideológiai hadviselés is zajlik: Kaliforniában az úgynevezett woke-kultúra lépten-nyomon tetten érhető és már Magyarországon is beszüremlett, jelen van, szembe kell nézni vele.
A köztársasági elnök megfogalmazása szerint “az istentagadó, családtagadó, élettagadó ideológiák rabsága helyett szükség van az istenigenlő, családigenlő és az életigenlő szabadságra”. Hangsúlyozta: hisz abban, hogy ez az a szabadság, amit meg kell tudni adni a magyar embereknek.
Az államfő kifejtette: elnöksége elején öt olyan területet határozott meg, amellyel kiemelten szeretne foglalkozni. “Azt szeretném, ha többen, jobban és szebben élnénk Magyarországon” – fogalmazott.     Elmondása szerint ezt öt területen keresztül szeretné elősegíteni. “Dolgozni fogok, dolgozni a családokért, nőkért, az elesettekért, a tehetségekért, valamint egy mosolygósabb Magyarországért” – mondta.
Novák Katalin egyesült államokbeli körútja hétfőn Kansas City-ben folytatódik, a várostól nem messze működő Benedictine Főiskolán tart előadást, amelyen a magyar családpolitika legfontosabb elemeit és alapvetéseit osztja meg a diákokkal.