A Fidesz szerint cáfolhatatlan bizonyítékok kerültek napvilágra a “Soros-hálózat” és a baloldal “dicstelen” manipulációiról, a kettős mérce ipari méretekben történő alkalmazásáról.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerdán az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: “mi, magyarok már hosszú évek óta küzdünk a velünk szemben alkalmazott gyalázatos kettős mérce” ellen.
Hozzátette: ennek létezését a Soros-hálózat és a baloldal emberei persze mindig próbálták letagadni, “de a hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát”.
Az elmúlt napokban cáfolhatatlan bizonyítékok kerültek nyilvánosságra arról, hogyan működtetik intézményesen a kettős mércét Magyarországgal szemben – közölte a fideszes politikus, megjegyezve: a Soros-hálózathoz tartozók “önként és dalolva” mesélték el, hogy milyen manipulatív módszerekkel terjesztenek szemenszedett hazugságokat és durva rágalmakat Magyarországról.
Deutsch Tamás kifejtette: Karolina Punset volt spanyol liberális EP-képviselő, Andrei Noskó, a Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatója, Kálmán Mátyás, a 24.hu és az Index korábbi újságírója, valamint Dalibor Rohac, egy amerikai kutatóintézet munkatársa a többi között arról beszél, hogy – mondjanak bármit a nyilvánosság előtt – a szólásszabadság igazi ellenségei nem Magyarország és Lengyelország, hanem a politikai korrektség brüsszeli szószólói.
A két országot valós érvek felsorakoztatása nélkül ostorozza a fősodratú média – közölte a fideszes politikus.
Az EP-képviselő közlése szerint az említettek elismerik, hogy a legtöbb NGO, köztük például “a Soros-féle Amnesty International”, kézben tartja a külföldi újságírók irányítását, és nemcsak politikai, hanem gazdasági kérdésekben is kettős mércét alkalmaz Magyarországgal szemben Brüsszel.
Egyikük még azt is büszkén bevallja, hogy több alkalommal maga is felbérelt egy-egy újságírót, hogy népszerűsítsék a “Soros-szervezetek hazug anyagait” – fűzte hozzá.
“Szóval van még kérdés?” – fogalmazott Deutsch Tamás, aki szerint mindez nem maradhat következmények nélkül.