Elfogtak két embert, aki a gyanú szerint prostitúcióra vett rá több nőt, majd a pénzt elvette tőlük – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a XXII. kerületi rendőrkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 30 éves férfi és egy 25 éves nő ellen, mert éveken át prostitúcióra vettek rá nehéz anyagi helyzetben lévő fiatal lányokat.
Budapesti, belvárosi bérelt lakásokban kényszerítették a nőket prostitúcióra, szolgáltatásaikat internetes oldalon hirdették.
A férfi a prostitúciós szolgáltatásokból befolyt pénz felét ígérte a lányoknak, később azonban már az összes pénzt elvette tőlük.
Az ügyfelek hívásait a 25 éves nő fogadta, amikor nem ért rá, társa erőszakkal vette rá a lányokat a telefon kezelésére. Ha nem az általa elvárt módon beszéltek az “ügyfelekkel”, bántalmazta őket.
A férfi kábítószer fogyasztásra is kényszerítette a lányokat, és megtiltotta nekik, hogy elhagyják a lakást – írta a rendőrség.
A férfit a budafoki rendőrök augusztus 23-án hajnalban vidéken fogták el, és társával együtt még aznap kihallgatták. Egyikük sem tett vallomást – áll a közleményben.