Szuverenitásvédelemre van szükség, meg kell állítani a külföldi befolyásszerzést, a politikai korrupciót – tudatta az Alapjogokért Központ szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Országgyűlésnek benyújtott szuverenitásvédelmi törvényjavaslat új fejezetet nyit a Magyarország önrendelkezéséért folytatott küzdelemben. A tét a demokrácia szempontjából is stratégiai: a magyar sorskérdésekről a választók közössége dönt-e vagy korrupt befolyásszerzéssel külföldi érdekcsoportok? A 21. század politikájának új választóvonala a szuverenista és a globalista erőcsoportok között húzódik: ezt mutatta hazánkban a 2022-es országgyűlési voksolás és ez lesz a jövő évi választások összefüggés-rendszere is – olvasható a közleményben.
Az Alapjogokért Központ úgy fogalmazott, hogy a globalisták és hazai képviselőik a magyar nemzeti érdekkel szöges ellentétben álló programot képviselnek: béke helyett a háború eszkalációját, a gyermekek védelme helyett genderpropagandát, a magyar családok segítése helyett az illegális bevándorlók korlátlan beengedését támogatják.
Az elmúlt időszakban ráadásul egyértelművé vált, hogy a globalista program mögött nemzetközi finanszírozók állnak, ami nemzetbiztonsági kockázatot jelent, és erre a jogalkotónak is reagálnia kell. A geopolitikai helyzet azóta tovább fokozódott a Közel-Keleten zajló háború és az illegális migráció által gerjesztett terrorfenyegetettség miatt – írta az Alapjogokért Központ közleményében.