A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az illegális dohánytermék veszélyeire, jogkövetkezményeire hívták fel általános és középiskolások figyelmét országjáró körútjukon – közölte a NAV bevetési igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint általános és középiskolák megkeresésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési igazgatósága a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézettel közösen mintegy nyolcszáz fiatalt szólított meg tavasszal a Salgótarjánban, Szolnokon, Budapesten, Pápán, Kaposváron és Tiszaföldváron tartott előadásokon.
A közleményben hangsúlyozták, dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta – például az Elf Bar, Poco Bar, Nutristick – Magyarországon illegális, értékesítése szigorúan tilos.
A NAV, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) szigorúan ellenőrzi a termékek illegális kereskedelmét, és folyamatosan kiszűri ezeket a termékeket a feketepiacról – tájékoztatott a NAV bevetési igazgatósága.