A kormány kiáll a Stop Soros törvénycsomag és az alkotmánymódosítás mellett

A távozó brüsszeli Bizottság még elvégzi a piszkos munkát a bevándorláspárti erőknek – Reagálás az Európai Bizottság ma bejelentett eljárásaira.

A ma bejelentett Magyarország elleni eljárások fokozott nyomásgyakorlást jelentenek a magyar bevándorláspolitikára. A távozó brüsszeli Bizottság még elvégzi a piszkos munkát a bevándorláspárti erőknek.

Azt akarják elérni, hogy Magyarország vonja vissza a Stop Sorost, a szigorúbb bevándorlási szabályokat, és számolja fel a határvédelemben kulcsfontosságú tranzitzónát. Ezek a jogszabályok mind a magyar emberek akaratát érvényesítik, az illegális migráció elleni védelmet, Európa és Magyarország védelmét szolgálják, ezért a kormány áll minden eljárás elébe. Visszautasítjuk a menedékkérők ellátásáról szóló hazugságokat,  a tranzitzónákban tartózkodók ellátása a jogszabályoknak megfelelően történik, a menekültügyi kérelmet benyújtók egészen a menekültügyi eljárás végéig jogosultak ellátásra.  Egyúttal bízunk abban, hogy a novemberben megalakuló új Európai Bizottság elődjével szemben nem politikai nyomásgyakorlásra használja fel a jogi eljárásokat és nem a bevándorlás megszervezésén, hanem megállításán fog dolgozni.  Az Európát védő tagállamokat nem büntetni, hanem segíteni kell.