Balogh Ákos jogászt, adótanácsadót bízta meg a Saldo Zrt. tulajdonosi testülete a társaság vezérigazgatói feladatainak ellátásával – tudatta a cég közleményben az MTI-vel. Az új vezető a következő időszakban a piac bővülésére számít, s a társaság legalább a piacbővüléssel megegyező mértékben kíván növekedni.

A 15 éve a cégnél dolgozó Balogh Ákos kinevezése az év második felétől három évre szól. A társaság közlésében kiemelte, hogy a 172 fős közgyűlés által – a nyugdíjba vonuló előző vezető helyére – nagy többséggel megválasztott szakember a hazai adótanácsadói piac mellett a csaknem 60 éve adótanácsadásra, kiadói és oktatói tevékenységre, valamint informatikai szolgáltatások nyújtására szakosodott Saldo Zrt. működési mechanizmusait is kiválóan ismeri.
A társaság az elmúlt több mint fél évszázad alatt Magyarország egyik vezető, minősített és elismert tanácsadói partnerintézményévé vált, amit egy 2018-ban felállított országos rangsorban elért ötödik helyezés is alátámaszt – olvasható a közleményben.
A közbeszerzési tanácsadóként is ismert cég új vezetője szerint “az adótanácsadói, felnőttképzési, kiadói és informatikai piac dinamikus növekedés előtt áll, amit elsősorban a forrásbőség indukál”. Stratégiai célkitűzésük, hogy új piacokat, üzleti partnereket találjanak idehaza, mindamellett, hogy a jelenlegi ügyfeleiknek és partnereiknek még magasabb szakértői szintű szolgáltatásokat nyújtsanak – írták.
Balogh Ákos bővíteni és mélyíteni kívánja az együttműködést a hazai szakmai szervezetekkel, fiatal és családi vállalkozókat tömörítő szövetségekkel, ipari és innovációs klaszterekkel. Szakmai együttműködéseik közül pozitív példaként említhető a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamarával kötött stratégiai partnerség.
A vezérigazgató kiemelte a kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési tevékenységével összefüggő szakfeladatokat, az agráriumhoz kapcsolódó adótanácsadást, valamint az informatikai szolgáltatásokat érintő adóügyi kérdéseket. Ezek a szakterületek ugyanis szerinte a következő évtized húzóágazataihoz szorosan kapcsolódnak, így a Saldo szolgáltatásainak komplexitása felértékelődhet.
A 92,4 millió forint jegyzett tőkéjű Saldo Zrt. 2017-ben 783 millió forintot meghaladó árbevételt ért el, a cégnél hatvanan dolgoznak.