Az AutoWallis csoport 100,5 milliárd forint árbevételt ért el az idei első negyedévben, 74 százalékkal többet a tavalyi azonos időszakinál, nettó nyeresége pedig 156 százalékkal, 4,98 milliárd forintra nőtt ugyanebben az időszakban – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

A csoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) az első három hónapban 81 százalékkal, 5,64 milliárd forintra emelkedett az előző év hasonló időszakához viszonyítva.
Az AutoWallis az MTI-nek elküldött közleményében jelezte: a bővülés okai között organikus és akvizíciós tényezők egyaránt állnak.
A régió 15 országában jelenlévő csoport az előző év azonos időszakához képest 86 százalékkal több, 13 800 gépjárművet értékesített az első negyedévben.
A nagykereskedelmi üzletág árbevétele 71, míg a kiskereskedelmié 80 százalékkal emelkedett. A közleményben a csoport nettó eredményénél kiemelték az 50 százalékos részesedéssel felvásárolt Renault Hungária 691 millió forintos nyereségét.
A csoport átlagos létszáma 201 munkatárssal 912-re nőtt az első negyedévben, elsősorban a szervezetfejlesztéshez kapcsolódó létszámbővülés és az akvizíciók miatt.
Az AutoWallis Nyrt.-t a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, a cég részvényei 92,6 forinton zártak csütörtökön, az elmúlt egy évben 83 és 104 forint között változott az árfolyamuk.