Hétfőn elindult kereskedés a Biggeorge Property részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Xtend piacán – közölte a BÉT a honlapján.

A hazai ingatlanszektor közel két évtizedes múltra visszatekintő szereplője, a Biggeorge Property Nyrt. nyilvános részvénypiacra lépését több tőkepiaci mérföldkő előzte meg – 2019-ben helyet kaptak a BÉT középvállalati sikertörténeteket bemutató BÉT50 kiadványában, 2022 elején pedig a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében zöld kötvényt bocsátottak ki, amelyet a BÉT kötvényplatformjára, a BÉT Xbondra is bevezettek.
A bevezetéssel az ingatlantársaság 135 001 darab, egyenként 1000 forint névértékű, dematerializált törzsrészvénye jelent meg a BÉT Xtend platformon.
A Biggeorge Property, az 1991-ben alapított Biggeorge Holding tagjaként, az egyik legnagyobb magyar magántulajdonú ingatlanfejlesztő és befektető társaság. A Biggeorge Holding az ingatlanfejlesztéssel és befektetéssel foglalkozó Biggeorge Property mellett, az ingatlan- és hitelközvetítéssel foglalkozó OC Holding Kft.-nek, a Biggeorge Property projektjeit kivitelező GroundUp Kft.-nek, a kisvállalatok finanszírozásával foglalkozó BG Finance Zrt.-nek is többségi tulajdonosa, továbbá 50 százalékos részesedéssel rendelkezik a létesítményüzemeltetéssel foglalkozó Dome Groupban.
A Biggeorge Property Nyrt. leányvállalatai és a hozzájuk tartozó alapok eddig mintegy 2800 lakást, valamint 153 ezer négyzetméretnyi iroda-, ipari- és logisztikai épületet fejlesztettek. Az Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Biggeorge Alapkezelő Zrt. már mintegy 158 milliárd forint értékű eszközt kezel. Az alapokban jelenleg is mintegy 600 lakás kivitelezése van folyamatban, valamint a cégcsoport és az általa kezelt alapok további 3000 lakás építésére alkalmas telekkel rendelkeznek. Nyilvános beszámolójuk szerint a bevételeik 2020-ban meghaladták a 2,8 milliárd forintot, 2021-ben megközelítették a 4,7 milliárd forintot. Az adózott eredmény csaknem 1 milliárd forintról 2,9 milliárd forintra nőtt 2020-ról 2021-re.