A válogatott kerettag Mocsi Attila azt mondta, szerinte jó úton jár és nagyon boldog, hogy egy hónapos sérülése után a hétvégén góllal tudott visszatérni a török élvonalbeli Rizespor labdarúgócsapatába.

A gárda 1-0-ra győzte le a vendég Adana Demirsport a 20. forduló  szombati játéknapján, a 23 éves védő, aki végigjátszotta az összecsapást, az 54. percben talált be a rivális kapujába.
“Több mint egy hónapja sérültem meg, jó érzés volt újra a pályán lenni, különösen, hogy góllal tértem vissza, bár a pálya talaja igencsak alkalmatlan volt a játékra. A küzdelemé volt a főszerep, de megérdemelten nyertük meg a rangadót, és értékes három pontot szereztünk” – nyilatkozott hétfőn az M1 aktuális csatornának Mocsi Attila.
A magyar hátvéd felidézte a bokasérülését, mint mondta, több problémával is szembesültek és kicsit siettették is a visszatérését, ami nem tett jót a lábának. Másfél hete azonban már a csapattal edz és bár a  bokája még érzékeny, jól reagált a mérkőzésre, ami lökést és önbizalmat ad neki a folytatásra.
“Bízom benne, hogy most már közelítünk a száz százalék felé. Nyilván még erősítenem kell, mert sok volt a kihagyás” – utalt a sérült testrészre a játékos, hozzátéve, hogy még legalább három hétig rehabilitációs kezelések, gyakorlatok várnak rá.
Arra a kérdésre, hogy mennyire jött be neki a tavaly nyári klubváltás – a ZTE-től igazolt Rizébe -, Mocsi Attila azt mondta: nagyon jó döntés volt, talán még többet is kapott a légiós élettől, mint amit várt. A kezdetektől élvezi a vezetőedző bizalmát, akivel nagyon jó a viszonya, ő pedig minden hétvégén próbál élni a lehetőséggel.
“Úgy érzem, jó úton járok. A fejlődésem töretlen, szeretném így folytatni és meglátjuk, hogy hova vezet az utam” – fogalmazott, kiemelve, hogy szerinte az egyéni védőmunkában fejlődött a legtöbbet Törökországban, ahol hétről hétre “komoly játékosok” ellen kell teljesítenie.
A válogatottal kapcsolatban azt mondta, az elsődleges célja az, hogy teljesen rendben legyen a lába, rendszeresen tudjon játszani és hívják be a keretbe.
“Szeretnék készen állni akkor, amikor eljön a bizonyítás lehetősége, hogy utána ne legyen kérdés, hogy helyem van-e a válogatottban” – jelentette ki.
Ahogy fogalmazott, gyerekkori álma valósulna meg, ha ott lehetne a nyári, németországi Eb-n, de ehhez, mint mondta, még nagyon sokat kell dolgoznia a következő hónapokban.
Mocsiék 20 kör után az ötödik helyen állnak a török élvonalban, három ponttal maradnak el a már európai kupaszereplést érő negyedik pozíciót elfoglaló Besiktastól.