Női Euroliga – A Sopron elkerülte a címvédő Jekatyerinburgot

A legutóbb ezüstérmes Sopron Basket elkerülte a címvédő Jekatyerinburgot a női kosárlabda Euroliga 2018/2019-es idényének alapszakaszában.

A csütörtöki, müncheni sorsoláson kiderült, hogy a magyar bajnok a B csoportban orosz, török, spanyol és francia ellenféllel találkozik majd, míg az orosz elitalakulatot – amely áprilisban 72-53-ra verte a házigazda Sopront a döntőben – az A jelű nyolcasba osztották be.

Török Zoltán, a zöld-sárgák ügyvezetője a sikeres előző szezon ellenére szerényen beszélt az elvárásokról:
“Egy ilyen sorsolás után jól jönnek azok a gondolatok, melyeket április óta ismételgetek a klubban. A földön kell maradnunk, és én már a csoportkor túlélését – akár az Európa Kupa rájátszásába jutást is – sikerként könyvelném el” – mondta az egyesület holnapján.
Az NB I-ben ezüstérmes, valamint Magyar Kupa-győztes Atomerőmű KSC Szekszárd az Euroliga selejtezőjében a francia ESBVA-LM csapatát kapta ellenfélül, a párharc oda-visszavágó rendszerben dől el. A kvalifikáció győztese az Euroligában, a vesztes pedig a második vonalnak számító Európa Kupában folytatja szereplését.
Az EK-ban alanyi jogon az UNI Győr, a VBW CEKK Cegléd és az Aluinvent DVTK Miskolc képviseli a magyar színeket.

Az Euroliga csoportjai:
———————-
A csoport:
Jekatyerinburg (orosz), USK Praha (cseh), Bourges (francia), Schio (olasz), Braine (belga), Polkowice (lengyel), két selejtezős csapat
B csoport:
SOPRON BASKET, Dinamo Kurszk (orosz), Fenerbahce (török), Salamanca (spanyol), Hatay (török), Carolo Basket (francia), két selejtezős csapat

Az Európa Kupa magyar éredkeltségű csoportjai:
———————————————–
F csoport:
UNI Győr, Girona (spanyol), Namur (belga), Gernika (spanyol)
G csoport:
Aluinvent DVTK Miskolc, Brno (cseh), Venezia-Riga Euroliga-selejtező vesztese, Nantes-Liege EK-selejtező győztese
H csoport:
Nymburk (cseh), Ruzomberok (szlovák), Celje (szlovén), Villeneuve-Atomerőmű KSC Szekszárd Euroliga-selejtező vesztese
I csoport:
VBW CEKK Cegléd, Montpellier (francia), Keltern (német), Lyon (francia)