Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Finn-öböltől keletre markáns ciklon örvénylik, ezért Szentpétervár tágabb környezetében borult, esős az idő. Jelentős mennyiségű csapadék hullott ott az elmúlt 24 órában; 20-45 mm-s csapadékösszegekről érkeztek jelentések. A ciklonhoz tartozó hidegfront egyébként Lengyelországon és Németországon át egészen Hollandiáig nyúlik, de a délebbre fekvő területeken nem fordul elő nagyobb területen érdemi csapadék. A kontinens déli és délkeleti felén ugyanakkor továbbra sincs jelentős változás, nagykiterjedésű anticiklon alakítja Európa ezen felének időjárását, így továbbra is napos az idő, a nappali gomolyfelhőkből csak néhol alakul ki frissítő zápor, zivatar. Nagyjából a Bordeaux-Strasbourg-Prága-Minszk vonaltól délre, délkeletre 30 fok feletti csúcshőmérséklet a jellemző, 35-36 foknál melegebb azonban még az Ibériai-félszigeten sem jellemző. A Kárpát-medence időjárásában szerda estig nem várható érdemi változás, marad a kánikula.

Várható időjárás az ország területére szerda estig:
—————————————————

A sok napsütés mellett kedden és szerdán is gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből a déli óráktól néhol, tehát nem túl nagy számban helyi zápor, zivatar is kialakulhat. Csapadék kedden az Északi-középhegységben, a főváros tágabb környékén, az Alföld nyugati felén és a Dél-Dunántúlon fordulhat elő, szerdán pedig a déli megyékben. Az északi, északkeleti szelet átmenetileg kísérhetik élénk széllökések is, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között valószínű, de a Duna mentén és Budapesten kissé enyhébb is lehet a reggel.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 31 és 35 fok között alakul.