Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Kontinensünk északnyugati területei fölött ciklonok és frontjaik helyezkednek el. Hatásukra arrafelé általában erősen felhős az ég, és a frontok mentén több helyen alakul ki eső, záporeső. Ugyanakkor a Brit-szigetektől Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkság középső térségéig anticiklon húzódik. Területén a leszálló légmozgások hatására általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Dél-Európa fölött sekély ciklonális mező található, a napsütés mellett erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, emiatt elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi, északnyugati vidékén 20 fok alatt, Európa nagy részén azonban 28 és 35 fok között változik, sőt Franciaországban helyenként 36, 38, a Pireneusi-félszigeten pedig többfelé 40 fok fölötti értékeket is mérnek, de Spanyolország és Portugália déli részén a délutáni órákra 44, 45 fokig melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé továbbra is meleg, eleinte száraz, majd váltakozó nedvességtartalmú, labilisabb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig
—————————————————
Éjszaka gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Vasárnap a többórás napsütés mellett erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, elszórtan (főként az ország északi felén) valószínű zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 22 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 30 és 34 fok között alakul.