A Fidesz szerint a “háborúpárti” Donald Tusknak és magyar baloldalnak sem számít a magyar emberek biztonsága.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában arról beszélt, hogy a baloldal március 15-ei “kampányrendezvényére” egy “bukott brüsszeli politikust”, Donald Tuskot hívta meg.
Szerinte a választás nem véletlen, hiszen Donald Tusk – úgy, ahogy a magyar baloldal is – azon az állásponton van, hogy Magyarországnak fegyvereket kellene küldenie a háborúba. Hozzátette: a brüsszeli politikus ezt alátámasztandó azért is kritizálta korábban hazánkat, mert a kormány a magyar emberek biztonsága érdekében nem engedett át Magyarország területén Ukrajnába tartó fegyverszállítmányokat.
Hollik István hangsúlyozta: Donald Tusk ezen felül sokkal szigorúbb szankciókat is követelt, amelyek pedig a magyar energiaellátást veszélyeztetnék.
“Tehát teljesen nyilvánvaló, hogy a háborúpárti Donald Tusknak nem számít a magyar emberek biztonsága, és az elmúlt napok nyilatkozatai azt mutatják, hogy a baloldalnak, Gyurcsány Ferencnek és Márki-Zay Péternek sem” – jelentette ki.
Úgy értékelt: ha az ő döntésükön múlna, Magyarország “már rég belesodródott volna ebbe a háborúba”.
A Fidesz kommunikációs igazgatója leszögezte: a kormányoldal ezt nem fogja engedni, jöjjön a nyomás akár Brüsszeltől vagy a magyar baloldaltól.
Magyarországnak ki kell maradnia ebből a háborús konfliktusból, csak így védhetjük meg a magyar emberek békéjét és biztonságát – összegzett.