Evidens gasztronómiai élvezet

Az Evidens bisztró üde színfoltja a budapesti vendéglátásnak. Hat éve azzal a meggyőződéssel nyitott ki, hogy folytatója lesz a tradicionális magyar vendéglátásnak, és az igazi magyar konyha remekeit tartja étlapon. Nem gondolták újra a töltött káposztát, nem habosították a Budapest bélszínt, és nem csipesszel adagolják a vendég tányérjába a marhapörköltet.

Magyar Zoltán tulajdonosnak és a csapatának szakmai elköteleződése változatlan a magyar konyhához. Meggyőződésük, miszerint kiváló étel csak kiváló alapanyagból készülhet. Ezt két stratégiai partnerükkel tudják biztonságosan garantálni: a Master Market szállította húsokkal, alapanyagokkal és a Pátzay pincészet boraival.

– Egy külföldi vendégünk budapesti
tartózkodásának utolsó napján lecsót
evett nálunk – meséli Magyar Zoltán. –

Az asztalánál készítettem el, és miközben kitörölgette a tányért, elcsodálkozott, hogy ez a lecsó? Az itt töltött két hét alatt ugyanis mindenféle formában találkozott vele, de úgy, ahogy klasszikusan készül, sehol. Sok ilyen élményem van, és ezek A harmónia sok szempontból fontos jellegzetessége az Evidens bisztrónak. Magyar Zoltán így dolgozik együtt a csapatával, amelynek a lánya, Magyar Barbara is a tagja. Ő a cukrászséf,
aki tányérdesszertjeivel ugyanazt a tradicionális vonalat képviseli, mint amilyet az egész étterem követ. A fele részben magyar, és fele részben külföldi vendégek elégedettségére
pedig jó visszajelzés, hogy négyszer kapták meg a TripAdvisor kiválósági tanúsítványát.

Négy olyan évük volt, amikor egyetlen napon sem ment az értékelésük 4,5 alá – számukra ez a legfontosabb elismerés. Mindig megerősítenek abban, hogy fontos missziót töltünk be a tradicionális magyar konyha életben tartásával. Ahhoz, hogy az ételeik minőségét mindig
egyformán magas színvonalon tudják tartani, természetesen megbízható beszállítókra van szükségük.

Sok keserű tapasztalat után ilyen partnerre találtak az élelmiszer-kereskedelem új, innovatív csapatában, a Master Marketben. Ez a nagykereskedés leveszi az étteremtulajdonos válláról a hazai szürkemarhásokkal és a tanyasi csirkék tenyésztőivel vívott csaták terhét, no meg a többi alapanyag beszerzését is, mivel teljes választékukban több mint négyezer termék szerepel. Országos kiszállítást is vállalnak, ennek köszönhetően eljutnak Magyar Zoltán káposztásmegyeri éttermébe is.

Amikor az Evidens séfjeivel, Szuhenyák Ferenccel és Kovács Gergellyel kitalálják a következő negyedévi étlapot, abban a boldog tudatban álmodozhatnak, hogy partnerük biztonságosan megoldja annak alapanyag-hátterét. Online feladják a rendelést, mert a virtuális piactéren mindent megtalálnak. A hangsúlyosan magyaros ízvilág, a pörköltek, raguk nélkülözhetetlen ízesítői a magyar borok, azon belül is a jellegzetes badacsonyi ásványosságot képviselő Pátzay fehérek.

Magyar Zoltán azt mondja, egy süllőfiléhez tálalt királyvargánya-mártáshoz rizlinget használnak a séfek, és ezt kínálják az étel mellé is, ami az ízharmónia tökéletességét nyújtja a vendégnek.