Az MH 25. Klapka György Lövészdandárhoz látogatott Benkő Tibor honvédelmi miniszter

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandárnál tett látogatást Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 7-én, kedden. A tárcavezető megtekintette a katonai objektum több létesítményét, valamint a felújítás alatt álló épületeket.

Az elöljárói látogatáson – amelyen jelen volt Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökének műveleti helyettese is – a résztvevők meghallgatták Lőrincz Gábor dandártábornok, alakulatparancsnok tájékoztatóját, valamint Cseppentő József ezredes, a HM Védelemgazdasági Hivatal infrastrukturális és fejlesztési főigazgató-helyettesének jelentését. A ZÁÉV Építőipari Zrt. részéről Rozgonyi Péter főmérnök tájékoztatta a tárcavezetőt a munkafolyamatokról. Ezt követően a honvédelmi miniszter megtekintette a harckocsi zászlóalj telephelyét, valamint a felújítás alatt álló épületeket.

Benkő Tibor a látogatást követően elmondta: szerette volna személyesen is megtekinteni azokat a beruházásokat és folyamatokat, amelyek elősegítik a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósulását. „A beszerzések folytatódnak, hamarosan érkeznek a Leopard típusú kiképző harckocsik, amelyek segítségével meg tudjuk kezdeni a katonák átképzését keleti technikáról nyugati technikára” – hangsúlyozta. A miniszter elmondta: a dandár parancsnoki állományának és a Magyar Honvédség vezetésének köszönhetően helyben meg lehet oldani a kiképzés egy részét. Mint megtudtuk, jelenleg a régi telephely felújítása folyik annak érdekében, hogy az átmeneti időszakban is el lehessen helyezni az eszközöket. Jövőre elkezdődik az új telephely kiépítése, amely vadonatúj, korszerű elhelyezési feltételeket biztosít majd. A munkafolyamatokat és a látványterveket értékelve Benkő Tibor elégedettségét fejezte ki, majd köszönetet mondott a katonák munkájáért.