A járvány elleni összefogást erősítheti a nemzeti konzultáció

Hamarosan indul az újranyitásról szóló nemzeti konzultáció – ezzel olyan egyetértési pontokat keresünk, amelyek erősíthetik a járvány elleni összefogást.

Dömötör Csaba államtitkár tájékoztatása szerint megszületett a döntés a fő témákról. A konzultációban megkérdezzük a magyar embereket arról, hogy a jelenleg érvényben levő korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre, vagy a járvány végén, egyszerre kell-e feloldani.

Szintén lesz kérdés a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban. Itt arról várjuk majd a véleményeket, hogy az okmánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól.

A kérdőíven az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban is szerepel majd kérdés.

Az éttermek, a szállodák és a sportlétesítmények újranyitására több kérdés is vonatkozik majd. Ez természetesen jelentősen függ a későbbi járványügyi helyzettől, de a kormány számára fontos, hogy mennyien támogatják az újranyitást bizonyos biztonsági szabályok betartása mellett.

A konzultációban arról is megkérdezzük a magyar embereket, egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek Magyarország területére, akiket beoltottak vagy védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Minden vélemény számít, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy vegyen majd részt a nemzeti konzultációban.