Pozitív koronavírustesztje miatt nem tudott vasárnap elutazni Pónya Sára sífutó és Szőcs Emőke szövetségi kapitány a pénteken kezdődő pekingi téli olimpiára.

A sportoló tünetmentes, a szükséges negatív teszteket követően később csatlakozhat a csapathoz – tájékoztatta Gundel Takács Gábor, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-t.
A 14 fős magyar csapatból korábban két rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang és Varnyú Alex adott pozitív mintát, így ők nem tartottak a többiekkel, viszont az eredetileg nem utazó tartalék, Tiborcz Dániel mégis repülőre szállhatott szerda reggel, akárcsak Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence, valamint Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és a női tartalék Sziliczei-Német Rebeka.
Kozuback Kamilla, az első magyar olimpikon hódeszkás pénteken, a síelők – az alpesi szakágban érdekelt Kékesi Márton és Tóth Zita, valamint Kónya Ádám – vasárnap keltek útra Pekingbe. A Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk műkorcsolya páros február 11-én utazik az olimpiára, mivel az ő versenyük február 18-án és 19-én lesz.