Újra az osztrák jégkorongligában (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 csapatát erősíti Sofron István.

“Szeretném hozni a tőlem megszokott kemény, ütközős játékot, emellett pedig természetesen a góljaimmal is kitűnni. Csak a jövőre koncentrálok, bizonyítani szeretnék mind a klubnak, mind a szurkolóknak, de legfőképpen magamnak” – idézte a székesfehérvári klub pénteki közleménye a 108-szoros válogatott játékost.
Sofron 1991-től volt a székesfehérvári egyesület igazolt sportolója, 2006-ban még ifjúsági korú játékosként mutatkozott be a felnőttek között. A 2012/13-as szezonban 56 mérkőzésen szerzett 34 góljával (plusz 25 gólpassz, azaz összesen 59 pont) az osztrák jégkorongliga alap- és középszakaszának gólkirálya lett. A német profiligában (DEL), majd az EBEL-ben tett kitérő után 2016-ban visszatért nevelőegyesületéhez, ahonnan 2017-ben az amerikai Wichita Thunderbe szerződött, majd az év végén az osztrák Villacher SV-be igazolt.
A kommüniké kiemelte, az ECHL-tapasztalattal, közel 130 DEL-mérkőzéssel és 400 EBEL-találkozóval rendelkező Sofron szerződtetésével teljessé vált a keret, amelynek magyar magja megmaradt, ám a légiósok közül az amerikai Mac Carruth és Eric Meland, a kanadai Jonathan Harty, valamint a finn Arttu Luttinen kapott csak új szerződést.