A francia Bourges ellen kezdi meg a női kosárlabda Euroliga átszervezett idényét a Sopron Basket.

A nemzetközi szövetség (FIBA) a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél később és új csoportbeosztással indítja el a 2020/21-es idényt. Eszerint a 16 csapatos főtáblán november 29. és december 5. között kerül sor az első körre egy helyszínen, “buborékos” formában, négycsapatos csoportokkal, három-három mérkőzéssel. A magyar bajnok a D csoportba kapott besorolást a török Galatasaray, a Bourges és a szintén francia Basket Landes társaságában.
Gáspár Dávid együttese december 1-jén a háromszoros Euroliga-győztes Bourges-zsal kezd, két nappal később a Galatasaray, majd december 4-én a Basket Landes következik az első “buborékban”. Ezt január 17. és 23. között követi egy újabb kör, a csoportokból az első kettő jut majd tovább a rájátszásba.
Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője a közmédiának pénteken elmondta, hogy a magyar bajnok várhatóan pályázik az egyik csoporttorna lebonyolítására.
Az Euroliga selejtezőjében az Aluinvent-DVTK Miskolc a török Izmit Belediyesporral csap össze október 28-án, a főtáblára jutás egy meccsen, semleges helyszínen dől el.
A Sopron Basket menetrendje:
——————————
december 1.:
Bourges (francia)-Sopron Basket
december 3.:
Sopron Basket-Galatasaray (török)
december 4.:
Basket Landes (francia)-Sopron Basket
január 19.:
Sopron Basket-Bourges
január 21.:
Galatasaray-Sopron Basket
január 22.:
Sopron Basket-Basket Landes